Lampan på åk 3

Lampan på åk 3

Sammanfattning

Åk 3 berättar om att de gör nationella prov, jobbar praktiskt med att märka upp delar i ett skapat rum med engelska ord och jobbar med historia fram till forntiden.

I 3:an har vi nu bråda dagar med att genomföra nationella prov. Vi har under veckan som gått genomfört såväl grupprov som individuella prov i både svenska och matematik.  Det har varit så roligt, tycker både vi och eleverna,  att genomföra grupp-testen i både svenska och matematik. Eleverna visar god förmåga när det gäller att diskutera och resonera fram ett svar tillsammans.  De nationella proven i årskurs 3 ska genomföras som en naturlig del av undervisningen och vi kommer att hålla på  med dem en bit fram i maj. Precis som många tidigare år utgår proven från en berättelse om Nova och Troj. 

På engelskan har våra elever fått bygga upp ett valfritt rum i en skokartong. De har fått fundera på hur rummet ser ut, vilka möbler som finns, och vilken annan typ av inredning de vill ha med.  När de var klara med sitt praktiska arbete var det dags att skriva små skyltar som de satte vid varje objekt, på engelska förstås. De har nu börjat att beskriva sina rum i en text som de sedan ska träna sig på att läsa upp för sina klasskamrater.  Byggandet av rummen har verkligen engagerat eleverna och vi har fått se prov på enorm kreativitet.

På våra temapass arbetar vi nu främst med historia. Vi har arbetat oss fram från Big Bang via dinosaurier, människans utveckling och ett antal istider här på jorden. Nu har vi äntligen landat här i Sverige för cirka 12000 år sedan och på Jägarstenåldern. Vi tittar på spännande avsnitt av Arkeologens dotter, läser samt skriver texter som fördjupar vårt lärande. På svenskan läser vi böcker som utspelar sig på stenåldern för att ytterligare få en känsla av hur livet kunde vara på forntiden. 

Därmed tackar vi för oss och hoppas att ni får en fortsatt fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 10 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.