Åter en certifierad PEP-skola 2024!

Åter en certifierad PEP-skola 2024!

Sammanfattning

Beskrivning om hur Korpadalsskolan blivit certifierad pep-skola även detta år.

Vi är pepp på våra elevers hälsa! Vi är otroligt stolta och glada över att blivit en Certifierad Generation Pep Skola år 2024. Vi har fortsatt arbeta systematiskt med vårt hälsoarbete och i det arbetet har vi haft stort stöd av det digitala och kostnadsfria verktyget Generation Pep Skola. Detta arbete har nu lett till att vi uppmärksammas och blir en av de skolor som år 2024 kan certifiera sig som en Generation Pep Skola. Ett fint diplom och en flagga kommer nu pryda vår skola och vårt arbete med att stärka våra elevers hälsa fortsätter varje dag! 

Att vara en PEP-skola innebär att vi arbetar systematiskt för att visa på att fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor är viktigt för elevernas hälsa och förutsättningar. 

Att arbeta med fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor i skolan bidrar inte bara till en bättre folkhälsa, det skapar också bättre förutsättningar för lärande. Studier visar att fysisk aktivitet under skoldagen kan bidra till förbättrad koncentrationsförmåga och läsförståelse. Organiserade rastaktiviteter kan minska förekomsten av mobbning och gör det lättare för alla elever att delta. Elever som får i sig näringsriktig skolmat i en trevlig miljö har bättre förutsättningar att delta aktivt i det som händer i övrigt under skoldagen. 

Vecka 18 firar vi med PEP-vecka!

Mellanstadiet har sin PEP-dag tisdag 30 april och lågstadiet har sin torsdag 2 maj.

Fredagen 3 maj firar vi alla tillsammans med fanfar, flagga, dans, Sångfåglarna och gemensam långrast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.