Lampan på Åk 1

Lampan på Åk 1

Denna veckan är det årskurs ett som håller i pennan. 

Vi arbetar med värdegrundstema “vara vänner” där vi ser på film och diskuterar hur vi ska vara mot varandra. Är man en bra kamrat så är man en superhjälte och varsin superhjälte har eleverna fått skapa med hjälp av olika tekniker.

I samma tema arbetar vi också med att skriva och rita om oss själva. Denna veckan har eleverna fått skriva om sitt drömyrke. Blir spännande att se om någon kanske gör det sen. 

Skoljoggen 2022

Veckans stora grej var ju förstås “Skoljoggen” som hela skolan deltog i. Årskurs ett var verkligen igång och alla gick eller sprang minst två varv. Här ser vi hur taggade dem är på uppvärmningen som eleverna från åk 6 höll i. På eftermiddagen fortsatte gruppledarna från åk 6 att leda olika aktiviteter/lekar. 

Att vara utomhus hela dagen tar på krafterna men det var inget som bekymrade eleverna i åk ett alls. De frågade om vi inte kunde göra detta varje vecka? Det hjälpte också till att vi fick en fruktpaus med frukt från Ica Maxi Karlshamn.

I klassrummet arbetar vi för fullt med bokstäver, dess ljud och vi lär oss flera korta och vanliga ord. Eleverna har en text om ett djur i läxa varje vecka. Denna vecka har vi Jj som veckans bokstav och då handlar texten om jaguaren Jan. 

På tal om djur så träffar vi också på aporna Ben och Koko i form av en pusselsaga varje torsdag. Den är väldigt spännande. Det händer saker hela tiden bland alla djuren på savannen och Ben o Koko ligger riktigt risigt till ibland. Fortsättning följer…..

Ha en härlig helg önskar elever och lärare i klass 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + arton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.