Lampan på åk 1

Lampan på åk 1

vecka 47

Vi har arbetat med Veckans bokstav och denna veckan var det bokstaven L – l. Vi har också läst och arbetat med kapitel 14 i vår pusselsaga “Ben och Koko”. 

I matten har vi arbetat med talen 9 och 10. 

Vi har jobbat med 10-kompisarna (talen som tillsammans blir 10) på flera olika vis. Eleverna har fått dela upp talet 10, spelat spel och gömt 10 föremål i händerna på olika sätt. Vi övar tex genom att fråga: -Vem är 10-kompisen till 6? (svar 4) Vem är 10-kompisen till 8? (svar 2) osv. Det är mycket viktigt att man kan 10-kompisarna inför det fortsatta arbetet i matematiken. 

I onsdags blev vi bjudna på konsert i idrottshallen av elever som går åk2 på Estetprogrammet på gymnasiet. Det blev mycket lyckat och eleverna rockade loss till musiken. Temat var film-musik och vi träffade bla Blixten Mc Queen från filmen “Bilar”


På temat “året runt i naturen” har vi arbetat med stubben. Vi har sett film, skrivit/lärt oss om stubbens olika delar och lärt oss om årsringar. 

Vi har även sett film från URplay som heter Galonisarna-svamp och mossa.

Vi har även börjat ha tema religion och lärt oss om Jesus födelse. Eleverna har fått en skrivbok där vi skriver och ritar om vad vi lär oss. 

Vi avslutade veckan med “livet i bokstavslandet” om veckans bokstav L.

Vi hoppas att ni alla hade en fin första advent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.