Korpadalsskolan är certifierad Pep skola 2021 – det ska vi fira under maj månad!

Korpadalsskolan är certifierad Pep skola 2021 – det ska vi fira under maj månad!

Inför nytt år fick vi följande mail från Generation Pep

Det är med stor glädje som vi kan gratulera Korpadalsskolan som en av de första certifierade Generation Pep skolorna för år 2021! 

Med Generation Pep Skola som stöd, har ni skattat ert nuläge högt och fyllt i handlingsplanerna där ni utförligt har redogjort för ert arbete för fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor som en naturlig del av skoldagen för alla era elever.  Ni är de första certifierade Generation Pep Skolorna, och i år är det sex skolor som blivit certifierade. Dessa är:  

British Junior, Eskilstuna Fredsborgsskolan, Österåker Korpadalsskolan, Karlshamn Runbackaskolan, Sollentuna Vasaskolan, Danderyd Västerstrandsskolan, Karlstad 

Vad innebär det att vara en certifierad Generation Pep skola? 

Som en certifierad Generation Pep Skola är vi ett föredöme för andra skolor. Vi visar på att fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor är viktigt för elevernas hälsa och förutsättningar och att det ingår i skolans systematiska kvalitetsarbete. Resan hit inte har varit helt lätt, men vårt arbete gör skillnad både här och nu, men även långsiktigt.  

Att arbeta med fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor i skolan bidrar inte bara till en bättre folkhälsa, det skapar också bättre förutsättningar för lärande. Studier visar att fysisk aktivitet under skoldagen kan bidra till förbättrad koncentrationsförmåga och läsförståelse. Organiserade rastaktiviteter kan minska förekomsten av mobbing och gör det lättare för alla elever att delta. Elever som får i sig näringsriktig skolmat i en trevlig miljö har bättre förutsättningar att delta aktivt i det som händer i övrigt under skoldagen. 

Vi vill gärna ha hjälp med att fira och få ut denna goda nyhet. Så hjälp oss gärna med det!

Vi kommer fira lite extra med flagga, fanfar, musik, rörelse och hälsa under vecka 20 på våra årliga Pep-dagar. Håll utkik!

Här är ett fantastiskt exempel på fysisk aktivitet på Korpadalsskolan! Hela skolan dansade Jerusalema:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.