Husbyggen i teknik-och slöjd undervisningen 6a

Husbyggen i teknik-och slöjd undervisningen 6a

Allt började när vi lärde oss om hur man kopplade batterier och lampor. Vi satte oss i grupper och diskuterade och skapade varsin egen strömbrytare. Nu skulle vi börja bygga våra “hus”.

Vi satte oss i nya grupper och hade flera små lektioner för skissning. Man skulle skissa huset från olika sorters synvinklar, extra jobbigt blev det för dem som hade en extra våning.


Vår lärare gav oss efter det kartonger, som var grunden till huset. De flesta började skära ut dörrar och fönster medan vissa klasskamrater skrev upp vilka möbler de ville ha. Man behövde också skriva vilket material som skulle användas, som papper, trä eller tyg. Efter några lektioner så fick några av oss lektioner i trä- och textilslöjden. Vår lärare delade upp oss så att det inte skulle bli ojämnt mellan slöjdarna. Nu satte alla igång att jobba stenhårt, nästan alla jobbade med soffor, bord, badrumsmöbler osv. Efter många lektioner av möbelbyggning så jobbade vi mer med att finslipa huset. Det som gav många en tankeställare var om man skulle ha målarfärg eller klä den med papper, för det var lättare att måla men kartongen böjde sig då lätt.

När alla började bli klara upptäckte vi att allas hus var väldigt olika. Vissa hade ett modernt lyxhus medan vissa hellre valde en hög lägenhet. Nu testade alla sina kopplingar och strömbrytare, och det gick bättre för vissa och sämre för andra. Strömbrytarna var svårast att få att funka fast alla klarade det tillslut. De som tänkte mer på utseendet fick en lampa att fungera medan de som la mer tid på att koppla hade fler fungerande lampor. När lamporna funkade och strömbrytaren inte gick sönder så satte alla in sina möbler och inredning. Sen var det klart, jag tror att vi alla tyckte att koppla var svårast och designa var roligast.


Lovisa och Tekla 6a

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.