En bit in på höstterminen…

En bit in på höstterminen…

Från v 42 kommer vi försöka uppmuntra och inspirera till att promenera eller cykla till skolan om man inte åker skolbuss som också går utmärkt.

Det kommer förhoppningsvis innebära att vi har många elever som tar sig till skolan på egen hand och vi behöver hjälpas åt med att skapa en trafiksäker och trygg miljö utanför skolan. Om man måste parkera bilen – använd alla de nya parkeringsplatser som nu finns intill skolområdet. Observera att rondellen är bara en på och avstigningszon. Rondellen ska också hållas fri för skolbussarnas organisation. Här hjälps vi alla åt!

Det har varit en lugnare period på skolgården. Skolan har fått stort stöd i arbetet av kommunens trygghetssamordnare med både säkerhetschef, fältgruppen, fritidsgårdar, polis och trafikhandläggare. Det kommer också sättas upp ett par extra staket med grind i anslutning till skolgården för att hindra moped och cykelåkning genom skolan.

Nu har vi bollspel och lek igen på fritiden under kvällar och helger. Fritids-verksamheten är från 6.30 -ca 17.30. Efter 17.30 på vardagskvällar är elever och andra välkomna till skolgården igen.

rörelse | DOKTORN: Hälsobloggen

Hjälp oss gärna med att utveckla samarbete med idrottsföreningar och träningar på skolgården och dess omnejd.

Nu kör vi då och då morgongympa 7.55!

Idag med elever från åk 6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − fjorton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.