Mamma Mia Musikal a la årskurs 6 !

Idag bjöd eleverna i åk 6 hela skolan på härlig show och dans genom musikalen Mamma Mia.

Eleverna har i musikundervisning arbetat med att sätta ihop musik och dans i en härlig koreografi. Tack till alla goa eleverna i åk 6 och till Anna Melander för stöd och möjligheten till att få ihop denna fantastiska show!

oznor
cof
oznor

Bokrelease på Korpadalsskolan. Elever blir författare på riktigt!

Ett unikt och fantastiskt skrivprojekt firades under onsdagen den 5 juni – då hela skolan fick vara med om en bokrelease för elevernas egna skrivna bok. Under läsår har alla elever från F-klassen till åk 6 fått inspiration och tips av författaren Kim Kimselius. Elever har få egna erfarenheter kring hur det är att vara författare från skrivprocess som går upp och ner där man får skriva om tills det känns bra och lång väntan på en bok under tryck.

Kim Kimselius
Äntligen var det dags att klippa bandet för den nya gemensamma boken.

Alla elever får sedan sitt eget exemplar och elever från skolbiblioteksrådet hjälper till med detta.

Underbart med alla läsande och glada barn på skolgården!

Fjärilar och Stenåldern i NO- och SO undervisningen.

Åk 1 och 2 har de senaste veckorna följt och studerat utvecklingen från en larv, puppa och utvecklad fjäril. Ett arbete som engagerar och blir på riktigt.

Snart är fjärilarna flygfärdiga och kommer med elevernas hjälp släppas ut i det fria.

Stenåldersby på Byxängen.

Eleverna i årskurs 3 har flyttat ut undervisningen till Byxängen där eleverna får uppleva och känna hur det skulle kunna vara under en dag på stenåldern.

Unikt projekt på Korpadalsskolan i Asarum

Håll utkik efter onsdagens spännande bokrelease.

Kim Kimselius tillsammans med sin man Jan kommer till Korpadalsskolan och ett unikt projekt avslutas. Kim Kimselius skriver själv så här:

Under hösten och våren har jag arbetat med samtliga elever, från Förskoleklasserna till sexorna, på Korpadalsskolan i Asarum.

Vi har gjort en bok tillsammans. Jag har kontinuerligt besökt eleverna. Först har jag berättat om hur jag blev författare och lite om mina böcker, jag har gett dem skrivtips och fått igång dem att skriva. Sedan har jag återkommit för att gå igenom deras berättelser och uppmuntra dem. Till slut har jag berättat om hur en bok blir till och hur DERAS bok blivit till.

Organisation inför nästa läsår 2019-20

Här kommer lite information om organisationen inför nästa läsår:

Förskoleklasserna kommer enligt planering få en ny lokal – nedre våningen av paviljongen och avdelningens namn är Tärnan. Pedagogerna som kommer att arbeta i förskoleklassen är; Patricia Eriksson, Anneli Gustafsson, Tina Lennartsson, Maria Carlsson, Marie Ekevald och Linda Henriksson Forsberg.

Under veckorna 25-27 byggs lokalen för blivande Tärnan om. Sommarfritids är därför på Gladan och Hejan under dessa veckor. Under dessa veckor serveras lunchen för fritids på Korpaborgens- och Korpadalens förskola.

Emma Svensson och Sofie Andersson kommer att arbeta med årskurs 1.

Rickard Persson är vår nya musiklärare och lärare i fritidshemmet från åk 4-6. Det kompletterar fritidshemmet och möjliggör för mer musikaliska aktiviteter.

I årskurs 4 kommer Annie Lind, Karolina Johansson arbeta tillsammans med Erika Nordgren 4-6 lärare och Annika Palmqvist åk 4-6 lärare och speciallärare med inriktning musik.

Vi förstärker också verksamheten med Bodil Kristland, specialpedagog och ny kurator Helena Gagner till hösten.

I övriga årskurser arbetar personal som innevarande läsår.

Skolavslutning torsdag den 13 juni 17.00

Ett förtydligande inför årets skolavslutning som äger rum torsdagen den 13 juni kl 17.00 med samling 16.40.

Eleverna kompenseras för obligatorisk skolavslutning med att de är lediga från skolan fredagen den 14 juni.

Vi ber er föräldrar som har barn med fritidsplats att omgående anmäla behov av plats på fritidshemmet under fredagen den 14 juni. Anmäl via blankett eller meddela fritidshemsavdelning.

Positivt matråd och mer fokus på hälsosamma vanor.

Elever, vårdnadshavare och personal från skola och kostenheten träffas en gång per termin för matråd.

Elevernas feedback till måltidspersonalen är mycket positiv. Det är trevligt bemötande i matsalen och man får hjälp och svar på frågor som man har.

Salladsbordet som är varierat med många olika sallader och grönsaker är många elever nöjda med. Några saknar sillen på salladsbordet och det kommer att komma till inom kort. Elever och personal upplever att man vågar smaka mer på det om är nytt och grönsakerna tar slut och även den vegetariska maten går åt mer än tidigare.

Eleverna är nyfikna på innehåll i olika maträtter och ingredienser och vill veta mer. Man undrar t ex varifrån köttet kommer som serveras i matsalen.

Färskt kött och chark som kommer från vår leverantör Charkett i Karlskrona. Köttet kommer från gårdar runt om Karlskrona.

På gång är ny gemensam utemiljö mellan skola, omsorg och kost där det kommer finnas bl a odlingsmöjligheter. Tanken är att vi ska prova att odla och förhoppningsvis kunna använda något i matsalen på sikt. För att få mer inspiration och kunskap om odling och näringsriktig mat fick vi tips om föreläsare och skola som förebild.

Axonaskolan i Tollarp är en fristående grundskola med inriktning mot idrott och hälsa samt utomhuspedagogik. https://odlaiskola.blogspot.com/2019/05/varfor-vill-ni-odla-pa-er-skolaforskola.html?fbclid=IwAR0F0zs1dnQqFzmzY6sv2-KaeOCOTGL7odDBQ37EuJFT0qIB2CWWydPEEOw

Skolavslutning torsdagen den 13 juni kl 17.00

Korpadalsskolan kommer i år att fira skolavslutning torsdagen den 13 juni kl 17.00 som vi tidigare meddelat. Anledningen till byte av dag och tid är osäkerheten kring vår ombyggnad, men vi har nu fått besked om att ombyggnaden är klar 5 juni och vi kan fira avslutningen som vanligt vid kullen.

Skolavslutningen är obligatorisk skoltid och eleverna blir istället lediga på fredagen 14 juni.

Program och mer information om tid för samling med sina lärare kommer i juni.

Wow! Vilken härlig morgon när 2b fick ta emot pris i Skolklassikern och bjöd alla elever på frukt!

Några av de fina bidragen från klass 2b.

För andra året i rad fick Korpadalsskolans elever äran att vinna pris från Skolklassikern. I år är både åk 1, 2 och 5 med och genomför Skolklassikern där de springer, simmar, cyklar och åker skridskor tillsammans.

Eleverna i klass 2 b vann fina förkläden och kunde sedan bjuda alla elever på skolan på frukt som är Skolklassikerns pris.


En kul avslutning på prisutdelningen blev i år en gemensam dans som idrottslärarna tillsammans med elever i åk 5 förberett och alla elever tränat på. Så kul och härligt med en dansande och böljande skolgård!