Jultemadag med en extra fin avslutning!

Morgongympa på kullen inför jultemadagen

Det har varit en underbar jultemadag på Korpadalsskolan idag. Våra äldsta elever på skolan tar sina ansvarsuppgifter och grupper på största allvar och alla aktivitetspass har funkat perfekt! Det var många glada tillrop från personalen i korridoren idag om en härlig dag.

Åk 5 har vunnit pris genom Minibladet !

Benjamin Bengtsson och Noa Enbom har skrivit en artikel för Minibladet om det ombyggda äldreboendet Östralycke. Artikeln var så bra att juryn har utsett artikeln till årets bästa!

Med stor pompa och ståt kom chefredaktörerna från Sydöstran och BLT Anders Nilsson och Mimmi Karlsson Bernfalk och överlämnade motivering och pris till klassen, en check på 1500 kr! Benjamin och Noah fick särskilt beröm för den inledande ingressen som med stor inlevelse tar med läsaren in i Östralyckes nya korridorer med hjälp av både sinnen och känsla.

Mimmi Karlsson Bernfalk och Anders Nilsson

JULKALENDERDAGS

Jodå, nu är det dags igen. I och med decembers ankomst kör vi Korpadalsskolans julkalender 2019.

Vi fortsätter på temat som PEP-skola också har uppmärksammat och i år handlar det om den goda rasten. Klicka er fram på vår skolgård för att se vad man kan hitta på under rasttid på Korpadalsskolan! Det finns två delar av skolgården att utforska klicka på de utplacerade pilarna för att byta del. Man kan naturligtvis prova på samma sak efter klockan 17 på vardagarna på skolgården.

Du hittar också kalendern om du scrollar ner lite på startsidan av www.korpadalsskolan.com.

Julkalender 2019

Filminspelning 7 november – Den goda rasten till Pep Forum!

Jag vill härmed meddela er föräldrar att imorgon kommer ett filmteam till skolan som kommer att filma eleverna under olika rastaktiviteter. Om det är någon av er föräldrar som absolut inte vill att ert barn kommer med på film så vill vi att ni snabbt kontaktar oss på skolan om detta.

För de elever som uttalar sig på filmen eller särskilt medverkar på filmen kommer ett medverkansavtal att skrivas.

Vi ber om ursäkt att det är dåligt framförhållning kring denna filmning.

Korpadalsskolan har som en av sex skolor blivit uttagna att få representera på årets Pep Forum den 22 november i Stockholm. Generation Pep vill uppmärksamma Korpadalsskolan för att de tycker att skolan är en förebild bland skolor som jobbar med Pep skola, som skapat en bestående förändring för aktiva raster.

Vi har därför snabbt valt att få presentera aktiva raster eller Den goda rasten genom en film. Vi får då med flera röster hos elever, personal och förvaltning./Annica Clarin

Uppskattad samverkan med er föräldrar!

Korpadalsskolan har stöd av er föräldrar på många olika sätt. Denna veckan har t ex åk 5 haft lärorika och underbara dagar på Ire Naturskola och möjligheter till olika aktiviteter i skogen i Tarap tillsammans föräldrar i årskursen.

Härlig morgon på Ire Naturskola

I årskurs 2 berättar föräldrar om sitt och olika yrken för eleverna. Intressant och viktigt för våra elever att tidigt få veta mer om olika yrken och skapa individuella intressen.

Föräldrar berättar om sitt yrke för årskurs 2!

Stort tack !

Kultur Crew

Vi har ett gäng elever som just nu lär sig en massa saker för att vara behjälpliga vid olika kulturevenemang. Här är de framför Regionteatern i Växjö där de utbildade sig till kulturarrangörer.

Parkering avstängd på grund av asfaltering.

Onsdag till fredag är parkeringen åter igen avstängd på grund av asfaltering. Det är en jobbig situation för oss just nu runt skolan, men vi väntar tålmodigt på att det kommer bli bra och ändamålsenligt.

Påminnelse om föreläsning om sexuellt våld av Olga Persson på Lokstallarna tisdag den 8 oktober kl 18-20.30.

Studytime & Paviljonger

Sedan ett par veckor är vi igång med Studytime.

Måndag till torsdag finns möjligheten med studytime 14.15 -15.00 i det stora nya grupprummet. På torsdagar är det även studytime i grupprummet 13.15 – 14.00.

För elever i åk 1-3 finns nu möjligheten till körsång. Många elever är intresserade och de jobbar efter olika mål. Under början av hösten sjunger kören sånger tillsammans som de ska presentera för boende på Östralycke längre fram i höst. Välkomna!

Studytime för elever i åk 1-2 sker inom arbetslagen direkt efter skoldagens slut vid överenskomna dagar.

Flytt av paviljonger vid parkering 25-27 september

På onsdag börjar flytten av paviljongerna som är placerade vid parkering och cykelbanan. Det innebär att området parkering och rondellen kommer vara avstängd dessa dagar. Trafiken hänvisas till att hålla sig utanför området. Busshållplatsen längs Korpadalsvägen kan fungera att hoppa av vid om man kommer med bil. Promenad eller cykel från det hållet fungera också bäst dessa dagar.

Tips! Se gärna programmet ikväll kl 20..00
Om din Hjärna!